Foto maken
‘Mag ik u iets vragen? Wilt u een foto van ons maken?’ Het overkomt me vaak – toeval? – dat mensen op straat me aanspreken en me vragen een foto van hen te maken. Meestal krijg ik een smartphone aangereikt. Laatst nog een ouder echtpaar, een jonger stel en nog iets langer geleden twee meiden.

Ze vertelden me enthousiast dat ze eindelijk de Polaroid camera van de Hema hadden gekregen en er nu mee aan het experimenteren waren. ‘Of ik een foto van hen wilde maken.’

Het duurde vrij lang voor de foto ‘ontwikkelde’ en we kletsten ondertussen wat. Ik wilde de twee eigenlijk ook zelf fotograferen, maar gezien hun jonge leeftijd heb ik ervoor gekozen de Polaroid te fotograferen.


Het is zo mooi te ervaren hoe fotografie kan verbinden. Mensen die ik niet zou kennen of nooit zou spreken heb ik leren kennen en gesproken door mijn werk. Ik kom op plekken waar ik ‘normaal’ niet zou zijn geweest en het is puur avontuur!

Ik ben nog lang niet klaar met fotograferen, (ik denk dat ik dat nooit zal zijn) dus Polaroid meiden: jullie hadden geen betere, willekeurige voorbijganger aan kunnen spreken.